Wealth Management Cayman Islands | Hoʻokomo kālā ma nā mokupuni ʻo Cayman me FIDULINK Wealth Management Assistance Cayman Islands

FiduLink® > Blog > Wealth Management Cayman Islands | Hoʻokomo kālā ma nā mokupuni ʻo Cayman me FIDULINK Wealth Management Assistance Cayman Islands
ka hui hui ʻo caiman mokupuni caiman hui hui fidulink hui

ʻO ka hoʻokele waiwai ma Cayman Islands me FIDULINK 

 

ʻO ka mokupuni ʻo Cayman, kahi paradaiso ma waenakonu o ke kai

ʻO nā ʻāina ʻē o ke Aupuni Hui Pū ʻIa, aia nā mokupuni ʻo Cayman ma ke komohana o ke Kai Caribbean. Me kahi ʻāpana o 260 km², kūkulu ʻia kēia mokuʻāina he ʻekolu mau mokupuni: Grand Cayman, Little Cayman a me Cayman Brac, ʻo ka nui nui o ia mea ʻo Grand Cayman me 197 km² i kahi. ʻOiai he TOM ʻo UK, ʻo ka ʻōlelo Pelekane ka ʻōlelo Pelekania. I kēia lā, ʻoi aku ka nui o nā kamaʻāina 45000 me kahi GDP o $ 32300 per capita a me kahi GDP aupuni ma kahi o $ 1,4 biliona. ʻAʻole like me nā ʻāina ʻē aʻe o ke Aupuni Hui Pū ʻIa, ʻo ke kālā i hoʻohana ʻia ma nā ʻAilana Cayman ʻo ia ka KYD a i ʻole Cayman Islands Dollar. Ua manaʻo ʻia he wahi ʻauhau e nā mea ʻimi waiwai he nui, ʻaʻohe o ka ʻauhau ʻoihana ma kēia mau mokupuni, ʻo nā ʻauhau wale nō nā kuleana ma nā waiwai i lawe ʻia mai nā kumu kūʻai like ʻole, he dute kuʻuna o 1% ma nā hana. o nā waiwai waiwai a me kahi kuleana peʻa ma nā hoʻoili waiwai ma ka helu maʻamau o 7,5%.

 

ʻO ka hoʻokele waiwai ma Cayman Islands me FIDULINK

Nui a hewahewa ka hoʻopukapuka i kēia pae ʻāina. I ka ʻoiaʻiʻo, ma waho o ka ʻole o ka ʻauhau ʻoihana, haʻahaʻa ka ʻauhau loaʻa kālā no nā kamaʻāina ʻauhau ma nā mokupuni ʻo Cayman. ʻAe kēia i ka hoʻopukapuka nui i ka waiwai a me nā ʻauhau wale nō i ʻoi aku i ka 10%. He hale ʻauhau no nā mea hoʻopukapuka āpau, e like me nā kānaka a ʻoihana paha. Me FIDULINK, ka hoʻonohonoho ʻana o kāu waiwai ma nā mokupuni ʻo Cayman i hoʻonohonoho pono ʻia.

ʻO nā mākau o ka waihona hoʻopukapuka e ʻae iā ʻoe e hoʻonui i ka hoʻohana o kāu waiwai āpau, nā ʻoihana a me kāu waiwai āpau. ʻAʻole like me nā ʻāina ʻē aʻe kahi ʻauhau loaʻa pilikino ma kahi helu holomua e hiki ke ʻoi aku ma mua o 25% no nā mea me nā loaʻa kiʻekiʻe loa, ʻaʻole ʻoi aku ka ʻauhau loaʻa ma nā mokupuni ʻo Cayman ma mua o ka helu like o 20%. no ka poʻe e hana ana i ka loaʻa kālā nui. ʻO ke kumu o kēia ʻauhau haʻahaʻa a i ʻole ola o kekahi mau ʻauhau mai ka hopena o ke kenekulia 1794. I Pepeluali XNUMX, ua kōkua nā kamaʻāina o nā mokupuni i nā limahana o nā moku kalepa he ʻumi i kū i ka pali no ka nui o ke kai.

Ua holo lākou i uka o nā mokupuni a hoʻopakele nā ​​Caymanians iā lākou. No kā lākou hana a me kahi makana no ko lākou lokomaikaʻi, ua hoʻohiki ʻo King George III i ka poʻe kamaʻāina ʻaʻole e hana ʻauhau. Eia kekahi, ʻo kekahi o nā moku e hāpai ana iā Prince William, ke keiki a George III a me William IV i ka wā e hiki mai ana.

Aia mākou ma ka pūnaewele!